Winkelwagentje 0

Wil je een 155 show boeken voor je festival, theater of event?
Dat kan, geef ons wat meer info in het boekingsformulier en wij nemen a$ap contact met je op.

Kijk ook even hieronder naar alles wat wij produceren of geproduceerd hebben.

Foto: Shali Blok ©

155ALTO2_46_onder vermelding van @shotsbyshali of Shali Blok (MOET).JPG

Stuntkont
(6-106 jaar)


Februari - juni 2024 brengt humor voor alle leeftijden. De show Stuntkont (6-106 jaar) is een coproductie met Maas theater & dans.


 

Terwijl de jongens van 155 (eenvijfvijf) amper hun eigen veters kunnen strikken, krijgt iedereen om hen heen kinderen. En dan wordt de druk om volwassen te worden opeens heel groot. Je kan niet blijven lachen om poep- en plasgrappen, dingen zomaar kapot maken, doelloos rondhangen en niks doen (toch?). Er moeten huizen gekocht worden, belastingen betaald worden en je moet je verdiepen in termen als ‘hypotheekrenteaftrek’ en ‘eigen-inkomsten-norm’. Knieschijven gaan kapot, haar valt uit en polsen breken.

Hoogste tijd voor 155 om iets te maken voor een publiek dat nog wél kan lachen om hun humor, voor het te laat is. De jongens zijn zo infantiel dat zelfs 6-jarigen zoiets hebben van: 'djeez, zij zijn echt kinderachtig'. In een hilarische show vechten ze tegen het opgroeien en lappen zij alle volwassen regels aan hun laars.

Foto: Neeltje de Vries ©

 
HR_liggend_Stuntkont_155 & Maas theater en dans_©Neeltje de Vries.jpg

johnny


Zomertour & najaar theatertour 2025


 

In JOHNNY stretchen de jongens van 155 de fysieke grenzen maximaal uit. Uitputtende scènes met vallen, springen, pijn lijden óf met benen in hun nek (tegelijkertijd), in de split, van de trapleuning afglijden. Wanneer wordt een lichaam humoristisch?

Foto: Mark David ©

 
MARK DAVID - 155 - Bennie - Poster - 0002.jpg

CONTROLE


Juni t/m augustus 2023 & september t/m december 2022 stond CONTROLE in de Nederlandse theaters & internationale festivals, een coproductie met Maas theater & dans.


 

Verrotte knieën, lege zakken, vage vrienden, ouder worden, dwingende algoritmes. Proberen we de controle terug te pakken of laten we het van ons afglijden?

De mannen van 155 (eenvijfvijf), een breakdance collectief ontstaan uit vrienden die samen zijn opgegroeid, zijn inmiddels allemaal rond de 30 en staan voor de keuze: grip op het leven krijgen of vrije jongens blijven?

Waar ze bij hun voorstelling MOTORS nog een motor voor de deur hadden staan waarmee zij weg konden vluchten van vervelende verplichtingen, problemen en het systeem, dealen ze bij CONTROLE op een bewegende vloer met het gevoel níet ‘in control’ te zijn. Zij geven daarbij antwoord op de vragen: wie wil je zijn en hoe wil je in de wereld staan? Doordansen met verrotte knieën om te ontsnappen aan algoritmes en verantwoordelijkheden?

De voorstelling CONTROLE brengt een dikke medley van breakdance, fysieke komedie, live muziek, film en bizarre humor.

Foto: Neeltje de Vries ©

 
1080x1920_2.jpg

ARCHIEF


giphy (18).gif

ALO


Zomer 2022 (o.a. Skatecafe, Lowlands, Parade, Theaterfestival Boulevard en Straatfestival Friesland) stond in het teken van Festival- en popshow ALO, een ode aan de jaren 2000, samen met Magic Tom & Yuri.


 

Een stel klote alto’s hebben een (break)dans- en komedie-hommage gemaakt aan de subculturen van begin 2000. Limp Bizkit, backflips, energy en jonko. Maar nu is het 20 jaar later, je bent je groene lokken kwijt en spreadsheets aan het invullen als een domme.. Je wil zo graag weer blokuren hangen in het park, maar al je vrienden moeten werken tot 6 en daarna de kids uit school halen. 

155 en Magic Tom & Yuri brengen je met AL†O weer terug naar de nostalgische hoogtijdagen van pop-punk, emo en nu-metal. De tijd waarin de coolste op het schoolplein degene was met de wijdste broek. De tijd waarin je alles voor het eerst beleefde: je eerste keer tongen, je eerste keer smoken en je eerste keer verantwoordelijkheden.

AL†O gaat over de hunkering naar anders willen zijn. Wij zijn alternatief, maar wel met z’n allen, anders is het eng. Je wilde anders zijn, maar wat is anders genoeg?

Fuck het systeem, kom naar AL†O en keep rollin’ baby.

Foto: Eva Beeftink ©

ALto24x17_B5_liggend.png

STUK


STUK is een stuk van 55 minuten met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt.

2020-2021 | Theaters & festivals


 

De jongens van 155 willen bij elkaar zijn, dingen samen doen en weer een groep zijn, maar ze voelen geen enkele controle over de situatie. Het is alsof de vloer telkens onder ze vandaan wordt getrokken. Alsof iemand anders ze bestuurt met touwen en alsof mensen liever naar een scherm kijken dan naar hen. Wat is nog de waarde van een echte ervaring als je deze niet live kan delen? Hoe dicht moet je bij iemand zijn voordat het echt anders voelt dan een beeldscherm? De jongens gaan sowieso door tot het stuk is. STUK gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft.

STUK is een mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van 155 gewend bent.

Foto: Guido Bosua ©

 
 
DSC_0650.jpg

MOTORS


MOTORS is deel III van ons drieluik 'Huilen in je helm', alles uit ons voortraject LEER [deel II], TRIP [deel I] en al het andere waar wij voor staan komt hierin samen. MOTORS is de finale van 'Huilen in je Helm'.

2018-2019 | Theaters & festivals


 

MOTORS heeft een zilveren krekel gewonnen. ☺

Maar wordt dit nu een theatervoorstelling, een dansshow of iets met motoren op het podium? Of gaat het om een groep vrienden die alles altijd samen doen, en stiekem ook nog een eigen identiteit hebben?  BOEIEND, want als je maar hard genoeg gas geeft, hoort niemand je huilen in je helm. 

In hun laatste productie LIJF gingen de mannen in op het fan-schap dat absurde proporties aanneemt en de snelheid waarmee je een hype creëert. Hiermee stonden ze op de Parade, Lowlands, in De Melkweg en Tivoli, speelden ze meer dan 40 voorstellingen en feestten ze samen met hun publiek tot diep in de nacht. Maar wat als je er even geen zin hebt, en er een motor voor de deur staat waar je op kunt stappen en wegrijden naar iets nieuws? Weg van vervelende verplichtingen, problemen en het systeem. 

155 maakt voorstellingen vanuit hun onophoudelijke fascinatie voor de wereld waarin zij (en wij) nú leven en bewegen. In Motors combineren de mannen twee grote liefdes, motoren en dans. Daarmee staan ze met hun ene voet in de jongerencultuur en met hun andere in het hedendaagse kunstcircuit. In motors keren de mannen van 155 terug naar de basis. Ze naderen de magische grens van 30, maar zijn niet bang om zichzelf onder ogen te komen? Onder die ongekamde baarden gaan gevoelige individuen schuil.

Foto: Eva Beeftink ©

 
_MG_2095 klein.jpg

LIJF


Na twee grote voorstellingen en meerdere kleine voorstellingen was het tijd voor een nieuwe stap… LIJF, een breakdance-concert.

2017-2019


 

Plakkende vloeren. Zweterige lijven. Te harde muziek, waardoor je enkel kan communiceren met lichaamstaal. Waarom vinden we het leuk om ‘s nachts in een club te staan? Daarover gaat LIJF. Als co-productie gemaakt met Dox en Anne Fay, waarin grenzen vervagen tussen clubnacht, popconcert en dansvoorstelling.

Breakdancecollectief 155 (éénvijfvijf) speelde het dak eraf op Lowlands, Sziget, Mundial en in de Melkweg. Dit keer beklimmen de mannen het podium samen de ongepolijste gospel-soul zangeres Cookachoo. Dus: breakdance en live-muziek. Maar ook voguing, video-art en aanstekelijke beats uit de nineties.

Performers en publiek lopen door elkaar heen. Dansers en muzikanten wisselen onderling van rol. De setting: een festivalsfeer waar mag worden gedronken, gejuicht en gecrowdsurft. Met hun energieke show bouwt 155 binnen no-time een feestje, maar wel met inhoud.

 
LIJF-FINAL.jpeg

EPISCH


 

De compleet nieuwe voorstelling ‘EPISCH: De beste tot nu toe’ van die jongens van 155. Ze hebben als iLL Skill Squad een daverend debuut gemaakt in de theaterwereld met hun voorstelling genaamd 155. Op Lowlands speelden ze het dak van de overvolle ‘Juliet’, ze waren de revelatie op het prestigieuze Jonge Harten Festival en ze werden zelfs uitgenodigd te spelen op de Nederlandse Dansdagen. Als klap op de vuurpijl werd 155 bekroond met de eerste André Gingras Award.

Nu zijn ze 155 (eenvijfvijf), doen er nog een schepje bovenop en worden volwassen, terwijl ze tegelijkertijd lekker kinderachtig blijven. In hun nieuwe voorstelling EPISCH – wederom in samenwerking met DOX – proberen de jongens van danscollectief 155 (eenvijfvijf) zich te verhouden tot hun epische omgeving en zich tegelijkertijd niet meer achter de groep te verschuilen en hun kwetsbaarheden te laten zien. Dit doen ze met enerzijds met salto's, visuals en strakke harde dans, anderzijds met kwetsbare breakdance. Ze gaan ze verder dan ver, willen groter dan groot, meer, next level, ziekerderer... Episch dus.

 
20160218_TARONA_155WEEK_EPISCH_019_WEB.jpg

ULTRANORMAAL


"Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg"


 

Iedereen danst wel eens voor de spiegel of zingt onder de douche. Maar waarom doet niemand het ooit in het openbaar? Getrainde dansers kunnen een diepe indruk op hun publiek achterlaten. Wanneer een ’niet-danser’ volledig opgaat in muziek ontstaat echter iets ontroerends; authenticiteit.

Ultranormaal is een voorstelling gemaakt i.s.m. DOX over hoe we werkelijk kunnen dansen en bewegen wanneer we aan niemands verwachtingen hoeven te voldoen. Dance like nobody’s watching...

 
Ultranormaal 2 lig @ sjoerd kelderman.jpg

155


 

155, de afkorting van iLL Skill Squad, is het getal dat elk van de dansers op hun lichaam heeft getatoeëerd. Het verbindt de jongens in een tijd waarin je met 1 muisklik iemand ontvriendt, je aanwezigheid altijd op ‘misschien’ staat, falen geen optie is en de vraag “hoe gaat het?” steevast wordt beantwoord met “druk, druk, druk”. In 155 zie je de zoektocht van de jongens naar hun artistieke identiteit. De meest voor de hand liggende hokjes waarin je ze zou kunnen plaatsen, zoals een boy-band, maar ook de minst, zoals die van boze drag-queens (een poging tot!) passeren de revue. Waar het allemaal bij elkaar komt is waar de heren zichzelf het liefst mee identificeren: strak in pak, met mutsen maar vooral volkomen eigenzinnig.

155 is meer dan 80 keer opgevoerd in Nederlandse en Belgische theaters, op festivals en events.